ADD Cumhuriyet Şehitlerini Unutmadı

Başkan YENİCE; “Uğur Mumcuları özlemle anıyoruz.” Uzunköprü Atatürkçü Düşünce Derneği Uzunköprü Yönetim Kurulu Gazeteci-Yazar Uğur MUMCU’nun Yıldönümünün 22. Yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. CHP eski Milletvekili Rasim ÇAKIR ve CHP Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç. SÜLÜŞ ile birlikte CHP belediye meclis ve il genel meclis üyelerin katıldığı basın açıklamasında konuşan ADD Uzunköprü Başkanı Oktay YENİCE […]
Gündem - 26 Ocak 2015 11:46

Başkan YENİCE; “Uğur Mumcuları özlemle anıyoruz.”

Uzunköprü Atatürkçü Düşünce Derneği Uzunköprü Yönetim Kurulu Gazeteci-Yazar Uğur MUMCU’nun

Yıldönümünün 22. Yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

CHP eski Milletvekili Rasim ÇAKIR ve CHP Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç. SÜLÜŞ ile birlikte CHP belediye meclis ve il genel meclis üyelerin katıldığı basın açıklamasında konuşan ADD Uzunköprü Başkanı Oktay YENİCE Cumhuriyet şehitlerini andıklarını ifade etti.

Başkan Yenice yaptığı yazılı açıklamada özetle şu ifadelere yer verdi ; “Türk basınında özel bir yeri olan, araştırmacı gazeteci, Kalpaksız Kuvva-i Miliyeci Uğur MUMCU, emperyalizme karşı dimdik ayakta durduğu, ülkemizin tam bağımsızlığını savunduğu için bundan 22 yıl önce, tarihler 24 Ocak 1993’ü gösterirken katledildi. “Atatürkçülük devrimcilik demektir.” diyen MUMCU, Atatürk Devrimlerinin ödünsüz savunucusu olmuştur. Atatürk Devrimleri için: “İnsanın insan tarafından sömürülmesine son veren bir kavganın adıdır. Ulusal bağımsızlık, bir devletin başka bir devlet tarafından sömürülmesini reddeden onurlu ortak bilinçtir.” diyordu. Tüm Cumhuriyet şehitlerimiz bu sömürüyü reddettiler ve bu uğurda canlarını feda ettiler.Yine bugün bundan 14 yıl önce, tarihler 24 Ocak 2001’i gösterirken: “Uğur MUMCU’nun katillerini bulacağım” diyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar OKKAN’da hain bir pusuda katledilmişti.Mustafa Fehmi KUBİLAY’dan günümüze kadar yitirdiğimiz tüm Cumhuriyet Şehitlerimizi özlemle anarken onların düşüncelerini sonsuza kadar savunmak da bizim namusumuzdur. Kamuoyuna saygılarımızla.” Denildi.

BENZER HABERLER