Belediye Kazanları Denetime Başladı

Uzunköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce katı yakıtla ısınan kazan dairelerinin denetimleri devam ediyor. Kış aylarında yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi ve kazan dairelerinde oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbir amaçlı katı yakıtla ısınan kazan daireleri kullanan siteler, resmi kurumlar ve apartmanlar denetlenerek, eksiklik tespit edilenler uyarılıyor. Denetimlerde belgesiz yakıt kontrolü, satış izin belgesi ve kazan yakma […]
Gündem - 22 Ekim 2016 11:20

Uzunköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce katı yakıtla ısınan kazan dairelerinin denetimleri devam ediyor.
Kış aylarında yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi ve kazan dairelerinde oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbir amaçlı katı yakıtla ısınan kazan daireleri kullanan siteler, resmi kurumlar ve apartmanlar denetlenerek, eksiklik tespit edilenler uyarılıyor. Denetimlerde belgesiz yakıt kontrolü, satış izin belgesi ve kazan yakma talimatnamesi, kalorifer kazanı ve bacasının temizliği, uygun yakma yöntemi, ateşçilere ait ateşçi belgeleri ve ateşçinin kaç adet kazan yaktığı incelenerek gerekli uyarılar yapılıyor.
Daha rahat bir nefes almak için; halkın bu konularda hassasiyet göstermesinin temiz bir hava açısından son derece önemli olduğunu belirten ekip, hava kirliliğinin önlenebilmesi için kurallara uyulmasını istendi.

BENZER HABERLER