İşbilen’den Edirne’ye Festival daveti

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısıyla bu yıl 20-21-22-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 3’üncü Uzunköprü Kültür, Sanat ve Tarım Festivali programını açıklayarak tüm Edirnelileri festivale davet etti. “OSMANLI’NIN RUMELİ’DE KURDUĞU İLK TÜRK ŞEHRİ” Festivalin devamlılığını sağlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen İşbilen Uzunköprü’nün Osmanlı’nın Rumeli’de kurduğu ilk şehir oldugunu kaydetti. […]
Kültür & Sanat - 19 Eylül 2018 10:30

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısıyla bu yıl 20-21-22-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 3’üncü Uzunköprü Kültür, Sanat ve Tarım Festivali programını açıklayarak tüm Edirnelileri festivale davet etti.

“OSMANLI’NIN RUMELİ’DE KURDUĞU İLK TÜRK ŞEHRİ”

Festivalin devamlılığını sağlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen İşbilen Uzunköprü’nün Osmanlı’nın Rumeli’de kurduğu ilk şehir oldugunu kaydetti.

İşbilen,  “Üzerindeki eşsiz tarihi köprümüz. ‘Cisri Ergene’ Uzunköprü’nün eski ismi ve bu da ‘Ergene Kasabası’ demek. Ergene Kasabası 2’nci Murat’ın emriyle köprünün yapılmasının ardından şehrin de kurulması emri veriliyor ve çevredeki en iyi esnafı toplayarak bu şehri oluşturuyorlar. Şehrin tarihçesi 1444’e dayanıyor. Çok eski bir şehir ve öncesinde bulunduğu yerde bir yerleşim yeri olmayan ama Osmanlı’nın bununla birlikte Rumeli’de kurduğu ilk Türk şehri. Bu dönemde Uzunköprü’den başka iki şehir daha var Bulgaristan sınırı içerisinde bulunan Eski Zara yani Starazagora ve Tatar Pazarı diye bilinen yer de yine kuruluşları aynı tarihlere denk gelen şehirlerdir” dedi.

“AÇILIŞ PERŞEMBE GÜNÜ 14.30’DA”

Festival programının 4 gün süreceğini ve bu süreyi de dolu dolu tamamlayacaklarını ifade eden İşbilen; “Festivalimizi Perşembe günü Saat 14.30’da törenle açacağız.  Atatürk heykelinde İstiklal Marşını okuduktan sonra konunun önemini belirtir kısa konuşmalar, halk oyunlar ekibi gösterisi ve arkasından Uzunköprü’nün Gazi Caddesi’nden Keşan Caddesi’ne doğru bir yürüyüş gerçekleştirip Kız Meslek Lisesi önünde bitireceğiz. Çünkü festivalin olacağı alan mezarlığın biraz ilerisinde olan Keşan Yolu üzerindeki kültür merkezimizin hemen yanı. Ancak oraya kadar mesafe fazla olduğundan araçlarla intikal edeceğiz” dedi.

BENZER HABERLER