16° Kapalı
  • EURO
  • DOLAR

Başkan SÜLÜŞ OSB konusunda net konuştu; “AMASIZ, FAKATSIZ PROJENİN TAM DESTEKÇİSİYİZ”

Uzunköprü’nün istihdam sıkıntısına çare olup, genç nüfus göçüne engel olmak suretiyle ilçemizin ekonomik ve tarımsal kalkınmasına büyük katkı sağlaması adına yürütülen Organize Sanayi Bölgesi’ne, proje karşıtlarının açmış olduğu davalarının birinde mahkeme heyeti tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararının ardından konuya dair Memleket Partisi Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç Sülüş değerlendirmede bulundu. Diğer siyasi partilerin Uzunköprü OSB Projesine […]
Siyaset - 14 Ekim 2021 11:23 A A

Uzunköprü’nün istihdam sıkıntısına çare olup, genç nüfus göçüne engel olmak suretiyle ilçemizin ekonomik ve tarımsal kalkınmasına büyük katkı sağlaması adına yürütülen Organize Sanayi Bölgesi’ne, proje karşıtlarının açmış olduğu davalarının birinde mahkeme heyeti tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararının ardından konuya dair Memleket Partisi Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç Sülüş değerlendirmede bulundu.

Diğer siyasi partilerin Uzunköprü OSB Projesine yönelik fikir dahi beyan etmekten kaçındığını ifade eden Memleket Partisi İlçe Başkanı İnanç Sülüş, Memleket Partisi olarak amasız, fakatsız istihdama ve tarımsal üretime katkı sağlayacak  projenin tam destekçisi olduklarını söyledi.

“KAVACIK KURULDUĞUNDAN BERİDİR BURADA TARIM YAPILMAMIŞ”

Uzunköprü’ye OSB Projesini kazandırmak için 23 Kasım 2016 yılında dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yapılan ziyarette heyet içerisinde bulunduğunu belirterek değerlendirmesine başlayan Memleket Partisi İlçe Başkanı İnanç Sülüş;

“Organize Sanayi Bölgesi Projelerinin hayata geçmesi için belirli kriterler var. Bu kriterleri hayata geçiremedikten sonra ne yaparsanız yapın bu projeleri kazanmanız imkansızdır. 2016 Yılında ilçemize OSB Projesini kazandırmak için oluşturulan Uzunköprü Heyeti arasında bende yer aldım. Dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye talebimizi ilettiğimizde bize iki soru sordu.

Bu alanın tamamı hazine arazisi midir? Bu alan tarıma elverişsiz bir arazi midir ?

O gün için sayın bakana verdiğimiz cevap, “burası tarıma elverişsiz çalılık vasfında bir hazine arazisidir” olmuştu. Ve bu durum Kasım 2016’da, yada 2019 da gerçekleşmiş bir durum değildir. OSB yapılmak istenen bölge Kavacık köyü kurulduğundan beri tarım yapılmayan bir bölgedir. Birçok hazine arazisi ecrimisil yöntemi ile tarımsal üretime kazandırılmak için üreticilere kiralanırken, bu alan boş bırakılan bir alan yani o gün için beni OSB Proje alanı olarak değerlendirin diye haykıran bir alandı.

Daha sonra ise Kavacık halkının hassasiyetleri birden ortaya çıktı. Burası tarıma elverişli bir bölge diyerek konuyu hukuka taşıdılar ve sonunda mahkeme tarafından projenin durdurulmasına yönelik ara bir karar aldırdılar.

Ben gelinen durumun çözülebilecek bir süreç olduğuna inanıyorum. Bunun Türkiye’de bir sürü örnekleri vardır. İlgili kanun maddeleri de bellidir. Bence tartışılması gereken bu projede kamu yararı olup olmadığıdır. Uzunköprü’nün konuşması gereken bir konu budur.” Dedi.

 

“UZUNKÖPRÜ’NÜN KURTULUŞU ÇAKMAK VE OSB PROJELERİDİR”

Uzunköprü’nün kurtuluşunu OSB ve Çakmak Projesi olduğunun altını çizen ve istihdam sıkıntısı nedeniyle ilçemizin vermiş olduğu göçün tarımsal üretimi de etkilediğini belirterek sözlerini sürdüren Memleket partisi ilçe başkanı Sülüş;

“Uzunköprü her geçen gün kan kaybeden bir ilçe. Her zaman söylüyorum, bir kere daha söyleyeceğim. Uzunköprü 1980’den önce 43 ilden fazla bir vergi veren ilçeyken , şu anda nüfusumuz günden güne azalan bir ilçe konumuna düşmüştür. Uzunköprü’nün kurtuluşu iki proje ile olur. Biri Çakmak Barajı biri de organize sanayi bölgesi projesidir. Bunlar birbirini tam bağlayan iki projedir.  Şimdi bizim sıkıntımız şu. Biz burada yaşıyoruz. evleniyoruz, çocuklarımız oluyor. Çocuklarımızı burada iş imkanı yok diye iş imkanı en yakın olan Çorlu, Çerkezköy sanayi bölgelerine gönderiyoruz. İnsanlar OSB’lere gidip çalışmalara başlıyor. Uzunköprü buradan bir bir eksiliyor. Ondan sonra bu çocuklar evleniyor, bunların çocukları oluyor ve aileler yine bu çocuklara bakmak için yine göç ediyor. Oraya göç eden aile en sonunda buradaki tarlasını, traktörünü satarak Uzunköprü ile tüm bağlantısını kesiyor. Bu durumda günden güne tarım yapacak genç nüfusun hatta onların tarım yapan babalarının dahi eksilmesine sebep veriyor. Bizim tarımsal üretim yaş ortalamamız 60-65 bandında. Bu oran bize 10 sene sonra bu tarlaları işlemeye insan bulamayacağımızı anlatıyor. İşte bu sorunu da ancak bu organize sanayi bölgesini ilçemize kazandırarak çözebiliriz. Mevcut iktidarın üreticiye emekçiye bakış açısı maalesef ortada. Ülke tarımını bitirmek için elinden geleni ardına koymamakta ısrarcı.  Bizim gençlerimize üreticilerimize mücadele günü vermek önceliğimiz olmalıdır.  Bu iktidar gidinceye kadar onları tarımsal üretimde tutmak için ilçemiz özelinde istihdam alanları yaratmak zorundayız. Böylelikle tarım politikalarının ezdiği üreticilerimiz hem burada sigortalı bir işte çalışmaya, hemde  anasının, babasının toprağını işlemeye devam eder.” İfadelerine yer verdi.

 

“ÇEVRE ETKİSİ BAKIMINDAN HAYRABOLU OSB ÖNÜMÜZDE ÇOK İYİ BİR ÖRNEK”

Uzunköprü OSB Projesinin çevre felaketi olarak gösterilmesine karşı çıktığını belirterek sözlerini sürdüren Başkan Sülüş;

Bu projeyi Çorlu ve Çerkezköy bölgelerinde çarpık sanayileşmenin en güzel örneği olarak duran bir noktadan okumak son derece yanlış bir bakış açısıdır. Çorlu ve Çerkezköy bölgelerinde yer alan fabrikalar hali hazırda Islah OSB adı altında belirli bir düzene konulmak istenen işletmelerdir.   

 Organize Sanayi bölgesinin çevresel etkilerini görmek isteyenler Çorlu’daki fabrikaları değil, Hayrabolu’daki OSB’ye gidip bakabilir. Bizim üstümüze vazife değil ama biz önceki dönem AK Parti İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz, MHP ilçe başkanı Ayhan Yeni ve ben üçümüz görev süremiz dolduktan sonra buradan atladık gittik Hayrabolu OSB bölgesini gezdik. Hemen sınırında buğday çiçek ekiliyor ve insanlar hayvanlarını otlatıyor. Bu iş korkulduğu gibi buraya nükleer tesis gelecek,  tesis patlayacak hepimiz zehirlenip öleceğiz. OSB olursa Kavacıklılar 1 dekar bile yer ekemeyecek. Bunların hepsi senaryo arkadaşlar. Böyle bir şey olmasına Projenin başında bulunanlarda, bizlerde müsaade etmeyiz.” Dedi.

 

“TÜM SİYASİ PARTİLER TARAFINI BELLİ ETSİN”

İlçemizdeki tüm siyasi partilere seslenip, Memleket Partisi Uzunköprü ilçe başkanlığı olarak Organize sanayi bölgesinin tam olarak destekçi olduklarını ve herkesin bu konuda fikrini net şekilde vermesi gerektiğini ifade eden başkan İnanç Sülüş;

“Buradan iktidar partisi yetkililerine sesleniyorum. İktidar partisi Milletvekiline, İl Başkanına, İlçe başkanına sesleniyorum. Bölgesel milliyetçilik yaparak Uzunköprü’nün çıkarlarını, Uzunköprü’nün kazanımlarını engellemeye kalkmayın.

Bütün Uzunköprü’deki siyasetçilere de çağrım var. Biz memleket partisi Uzunköprü ilçe başkanlığı olarak Organize sanayi bölgesinin tam olarak destekçisiyiz.  Kavacık’ta belirlenen yere oluyorsa ivedilikle olsun, olmayacaksa yeni yer belirlensin ve bir şekilde olsun.

İktidar partisinin yetkilileri  dezavantajlı mahallelerde çalışma yapıyor bilmiyorum ama biz o mahallelerde gidiyoruz. İnsanların birinci sorusu OSB projesi ne olacak ?

İktidar partisinin bu işi sıkı tutması lazım.  Bakan onların bakanı, vali onların valisi. Valiyi kim atıyor.  Herhalde memleket partisi genel başkanı Muammer İnce atamıyor. Cumhurbaşkanı atıyor. Bu çalışmalara hız verilmesi varsa bir çözümsüzlük çözülüp projenin başlatılması lazım. Bir kez daha söylemek istiyorum. Kavacık olacaksa Kavacık’a, başka bir bölge olacaksa oraya yapılacak OSB Projesinin amasız fakatsız sonuna kadar destekçisiyiz.

Tüm siyasi ilçe başkanları olarak çıksınlar açıklasın. Net bir şekilde biz organize sanayi bölgesini destekliyorum ya da desteklemiyorum desinler. Tüm ilçe başkanlarıyla bu proje üzerinde fikir birliği yapmaya da, basının huzurunda canlı yayınlarla, nerde, ne zaman olursa olsun isterlerse tartışmaya da hazırım.” dedi.

Siyaset - 11:23 A A
BENZER HABERLER

POPÜLER HABERLER

  • 01
    CHP GENEL MERKEZİ, BECAN’IN ADAYLIĞININ HATA OLDUĞUNU KABUL ETTİ
    31 Mart yerel seçimlerinde aldığı   37.76% oy oranı ile 1977 yılından itibaren Türkiye’de ilk defa birinci parti olmayı başaran CHP’de, yakalanan bu seçim başarısına rağmen  ‘kale’ olarak tabir edilen bazı yerlerin kaybedilmesine ilişkin ise özeleştiriler gelmeye başladı. Bu özeleştirilerden  en önemlisi ise  CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek’den geldi. Zeybek, 2009 yılında […]
  • 02
    BECAN’IN KAYBETMESİNİ LOKMA DAĞITARAK KUTLADI
    Uzunköprü’de yerel seçimlerin ardından sona eren Özlem Becan dönemi çeşitli tepkileri de beraberinde getirdi. Becan’ın yakın çevresini mutsuz eden seçim mağlubiyeti, Becan mualifleri tarafından ise kutlamalara sebebiyet verdi. Belediye başkanlık yarışını Ediz Martin’in kazandığının duyurulmasının ardından Uzunköprü soskaklarını Şennik yerine çeviren bir çok Uzunköprülü arasında, Martin’ne seçim döneminde destek vermeyenlerinde bulunması dikkatlerden kaçmadı. Büyük bir […]
  • 03
    CHP İLÇE YÖNETİCİSİ UZTOSUN’DAN KAPLANER VE RAVALI’YA MESNETSİZ YAKIŞTIRMA
    AK Parti Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı, seçim çalışmaları kapsamında Uzunköprü’nün yetiştirdiği ender değerlerden birisi olan ve vatandaşlarımızın gönlünde ayrı bir yere sahip Göz Hastalıkları Uzmanı Osman Kaplaner’i ziyaret etmişti. Kamuoyunda takdir gören bu ziyaretinin ardından ise AK Parti başkan adayı Ravalı, Kaplaner’in desteğiyle, şehir merkezinde atıl durumda bırakılan eski hizmet binasının Özel Tıp […]
  • 04
    Akşener Uzunköprülülerden Martin’e sahip çıkmasını istedi “BU KARAOĞLAN’A SİZDEN OY İSTİYORUM”
    İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Edirne ziyaret programı kapsamında 26 Mart Salı günü geldiği ilçemizde İyi Parti belediye başkan adayı Ediz Martin’e Uzunköprülülerden oy istedi. Esnaf ziyareti olarak duyurulan, ancak daha sonra telli çeşme meydanında mini bir miting havasında olan ziyarette  Akşener, vatandaşlara seslendi. Akşener, emekliler ve atanamayan öğretmenlere de değindiği konuşmasında belediye başkan adayı […]
  • 05
    AK Parti Başkan adayı Ravalı’dan  TOKİ çıkarması “5 YILDIR DÖNÜP BAKMADIKLARI TOKİ KONUTLARI SEÇİME 10 GÜN KALA AKILLARINA GELDİ”
    AK Parti Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı, Hasanpınar yolu üzerinde yer alan TOKİ konutları sakinleri ile bir araya geldi. TOKİ sakinleri tarafından ilgi ile karşılanan Ravalı, kurulan özel sahne ile TOKİ konutlarına ilişkin projelerin paylaştı. Birilerinin görmezden gelse de TOKİ konutlarının şehrin asli bir parçası olduğunu vurgulayan Ravalı, “5 yıldır dönüp bakmadıkları bu alanımızda, […]

YAZARLARIMIZ