13° Açık
  • EURO
  • DOLAR

BAYRAM TRAJİKLERİ

Kurban Bayramını tatil fırsatına çevirenler, çeviremeyenler ya da geleneksel formatının dışına çıkmayanlar. Herkes ömrüne bir bayram daha sığdırmış oldu. Hatta biz buna iki bayram diyelim ve 30 Ağustos Zafer Bayramıyla başlayalım. Uzunköprü’de olmamam sebebiyle çok sayıda insana sordum nasıl geçti diye. Armonik bir uyum varmışçasına hepsi aynı şey duydum: “ Son derece heyecansızdı, halkta katılım […]
Yazarlar - 06 Eylül 2017 10:57 A A

Kurban Bayramını tatil fırsatına çevirenler, çeviremeyenler ya da geleneksel formatının dışına çıkmayanlar. Herkes ömrüne bir bayram daha sığdırmış oldu. Hatta biz buna iki bayram diyelim ve 30 Ağustos Zafer Bayramıyla başlayalım.

Uzunköprü’de olmamam sebebiyle çok sayıda insana sordum nasıl geçti diye. Armonik bir uyum varmışçasına hepsi aynı şey duydum: “ Son derece heyecansızdı, halkta katılım göstermedi”

Atatürkçülüğün kalesi; laik, demokrat ve halkçı cumhuriyet Türkiye’sinin yılmaz bekçiliğiyle övünen Uzunköprü’de 30 Ağustos Zafer Bayramına halk ilgi göstermemiş? İnanılacak gibi değil. Hadi memur ve ücretli kesimin çoğu 10 günlük tatilde; şehirde kalan iş dünyası ekmeğinin peşindeydi ondan dahil olmadı törenlere. Öyle ya mesela ben Erekli’deydim ve coşkunun yaşandığına bizzat orada şahit oldum. Peki ya özellikle artık gününün çoğunu Uzunköprü’de geçiren 52 köyün ahalisi?

Ankara ne kadar cumhuriyet devri bayramlarına örtülü ya da aleni müdahalede bulunursa bulunsun; Uzunköprü ekabiri ne kadar buna tepkisiz kalırsa kalsın; askerin pasifizasyonundan mütevekkil törenler ne kadar eskisiyle kıyaslanamayacak kadar cılız yapılırsa yapılsın ben şahsen şehrin % 90 ını oluşturan köylü vatandaşların cumhuriyet dönemi bayramlarında inadına meydanları doldurmasını beklerim açıkçası. Atatürk köylü milletin efendisidir sözünü bu sınıf siyasal sistemde figüratif egemenlik; çakma elitizm peşinde koşsun diye sarf etmemiştir diye düşünüyorum. İnşallah 29 Ekim’de de böyle olmaz.

Bayram tatillerinin birkaç senedir yazın ortasına denk gelmesi doğal olarak sahillerdeki rezilliği gözler önüne seriyor. Örneğin Erikli sahili. Bundan 20 sene öncesine kadar hem yerlisiyle hem de gelen misafirleriyle birinci sınıf insanları ağırlayan çürük eriğimiz. Her yıl bir önceki yılı aratıyor ve artık sadece yoğun sezonlar yada bayram tatillerinde de değil sosyal çürüme. Keşan belediyesi, kooperatif, Keşanlılar ve müteahhit tayfa yanlış yapıyor diye diye dilimde tüy bitti 15 yıldır. Artık konuşmuyor sadece acıyla seyrediyorum bir zamanların elit Erikli ’sinin gettolaşmasını. İktisattaki kötü paranın iyi parayı kovması gerçeğinin sosyal karşılığını yaşıyoruz biz susturulmuşlar.

UZTB Başkanımız Egemen Aslan’da eski bir Eriklili. Gettoyu değil aydın kesimi temsil ediyor. Geçtiğimiz bayram sosyal medyada yaptığı haykırışı bu bayramda tekrarladı. İsyanının altına imzamı atıyorum. Her köşesi pislik ve peşmürdelik içindeki Keşan kokoreççilerinin merkezde konuşlandırılmasına, sırf huzursuzluk yaratmak adına kumsalda kurulan çadırlara ve içeriğinin pisliğini deniz ya da kuma sintine etmesine; eski yerleşimcilerin imece usulü 10.000 kişi kapasiteye göre inşa ettiği zamanın en modern arıtma tesisinin artık 100.000 kişiye hitap etmesinden dolayı iflas etmesine; şebeke suyunda zehir parametrelerinde klor kullanılmasına; dahası susuzluğa; aşırı kalabalıktan dolayı birbirine karışan arıtma tesisi çamuru ve fosseptik kokularının insanın üzerine sinmesine ve ardı ardına yazsam yerime sığmayacak idari rezilliklere isyan etmeyecekte ne yapacak başkan?

Yerleşik tüm Erikli eşrafının derdini duyurmasına rağmen; salvolar aldı. Neymiş efendim? Fakirlerin tatile hakkı yok muymuş, Keşan Belediyesi’nin suçu neymiş falanmış filanmış. Egemen başkan fakir-zengin ayrımı değil nitelikli-niteliksiz tatilci ayrımını vurguluyor. Hizmetsizliğe isyan ediyor. Ama en insancıl ve nezaketli üsluba bile siyasi kılıf arayışı; safra klik. Bu şekilde yaklaşanları ben klavyedeki boşluk tuşuna benzetiyorum. Çok yer kaplıyorlar ama boş işte.

Ne yapalım şimdi? Keşan Belediye başkanı sırf CHP’li diye cennet Saroz’un en güzide yerini mahvetmesine; yetersiz kalmasına sessiz mi kalalım? Onun suçu yokmuş! Hadi canım. Zamanında kazanılmış tapu davası bile bu belediyenin iş bilmezliği yüzünden Yargıtay’a gidip de kördüğüm haline gelmedi mi? Yeşil alanlar ahbap çavuş muhabbetiyle imara açılmadı mı? Kaldırımlar, nefes alınacak alanlar oy uğruna Keşan siyahilerine peşkeş çekilmedi mi?

Net ifade ediyorum. Beni şu partili bu partili olması enterese etmiyor. Keşanlı ve Keşan Belediyesi Erikli yerleşiklerinden 10 alıyor 1 veriyor; verdiğini de astarsız Roman moruna boyuyor. Muhtemeldir ki sahillerden sorumlu Türkiye belediyeleri içerisinde en kötü yönetim Keşan belediyesinde.

Egemen Aslan’ın haklı isyanının birde oradaki Uzunköprülülerin sesi olması tarafı var. İyilide var. Ne bitmez bir kompleksi Uzunköprülüler hala daha Makyavel’e rahmet okutacak entrikalarla Erikliyi terk etmeye zorlanıyor.

Hizmetsizliğe eleştirileri siyasal perspektifte okuma sığlığından vazgeçelim artık.

Yazarlar - 10:57 A A
BENZER HABERLER

POPÜLER HABERLER

  • 01
    CHP İLÇE YÖNETİCİSİ UZTOSUN’DAN KAPLANER VE RAVALI’YA MESNETSİZ YAKIŞTIRMA
    AK Parti Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı, seçim çalışmaları kapsamında Uzunköprü’nün yetiştirdiği ender değerlerden birisi olan ve vatandaşlarımızın gönlünde ayrı bir yere sahip Göz Hastalıkları Uzmanı Osman Kaplaner’i ziyaret etmişti. Kamuoyunda takdir gören bu ziyaretinin ardından ise AK Parti başkan adayı Ravalı, Kaplaner’in desteğiyle, şehir merkezinde atıl durumda bırakılan eski hizmet binasının Özel Tıp […]
  • 02
    Akşener Uzunköprülülerden Martin’e sahip çıkmasını istedi “BU KARAOĞLAN’A SİZDEN OY İSTİYORUM”
    İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Edirne ziyaret programı kapsamında 26 Mart Salı günü geldiği ilçemizde İyi Parti belediye başkan adayı Ediz Martin’e Uzunköprülülerden oy istedi. Esnaf ziyareti olarak duyurulan, ancak daha sonra telli çeşme meydanında mini bir miting havasında olan ziyarette  Akşener, vatandaşlara seslendi. Akşener, emekliler ve atanamayan öğretmenlere de değindiği konuşmasında belediye başkan adayı […]
  • 03
    AK Parti Başkan adayı Ravalı’dan  TOKİ çıkarması “5 YILDIR DÖNÜP BAKMADIKLARI TOKİ KONUTLARI SEÇİME 10 GÜN KALA AKILLARINA GELDİ”
    AK Parti Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı, Hasanpınar yolu üzerinde yer alan TOKİ konutları sakinleri ile bir araya geldi. TOKİ sakinleri tarafından ilgi ile karşılanan Ravalı, kurulan özel sahne ile TOKİ konutlarına ilişkin projelerin paylaştı. Birilerinin görmezden gelse de TOKİ konutlarının şehrin asli bir parçası olduğunu vurgulayan Ravalı, “5 yıldır dönüp bakmadıkları bu alanımızda, […]
  • 04
    80’İNCİ YIL ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN YAŞLILARA SAYGI HAFTASI ETKİNLİĞİ
    80’inci yıl Anaokulu öğrencileri 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında, haftanın anlam ve önemine yakışır bir etkinlik gerçekleştirdi. Çevrelerindeki yaş almış büyüklerini ziyaret eden minik öğrenciler, büyüklerinin Ramazan ayını tebrik ettiler. Gerçekleşen etkinlik hakkında Uzunköprü 80. yıl Anaokulu Müdürü Sedef Bağmen yapmış olduğu bilgilendirmede; “Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok […]
  • 05
    SİYASETİN ANA GÜNDEM MADDESİ; CEP YAKAN SU FATURALARI
    Katı Atık ve Atık Su Bedelini vergi olarak vatandaşa yutturmaya çalışanların, su faturasının %60’ının vergi olduğu iddiası koca bir yalandan ibaret.  Bir zamanlar elektrik faturalarının yarı bedeli olan su faturaları, 2023 yılı öncesinde yapılan tarife zammına ek olarak birde aylık Tüfe oranına bağlanmasıyla birlikte; elektrik faturalarını sollayıp, doğalgaz faturaları ile yarışmaya başladı. Hal böyle olunca […]

YAZARLARIMIZ