14° Açık
  • EURO
  • DOLAR

Ben Yazdım Bak Başkanım

Salı gününü Kurşun Kalem’e bıraktıktan sonra, ilk Cuma yazımda tekrar beraberiz. Vurdu gol oldu dedik ya, hemen ardından Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan hanım, “var hakemi” olarak olaya müdahale ederek  “ofsayt” gerekçesiyle  hemen düdüğünü çaldı. Yaptığı basın toplantısında bana da takılarak, “Okan, dediklerimi de yazarsın artık” dedi. Tabii Kadir Bilgin başkanın sorularına  köşe yazımızda nasıl […]
Yazarlar - 05 Mart 2021 12:37 A A

Salı gününü Kurşun Kalem’e bıraktıktan sonra, ilk Cuma yazımda tekrar beraberiz. Vurdu gol oldu dedik ya, hemen ardından Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan hanım, “var hakemi” olarak olaya müdahale ederek  “ofsayt” gerekçesiyle  hemen düdüğünü çaldı.

Yaptığı basın toplantısında bana da takılarak, “Okan, dediklerimi de yazarsın artık” dedi. Tabii Kadir Bilgin başkanın sorularına  köşe yazımızda nasıl yer vermişsek, Başkan Hanımın açıklamalarına ve sorularına dahil aynı şekilde yer vereceğiz.

O zaman Başkan hanımın açıklamalarının en başından başlayarak çarpıcı bulduğum noktalar hakkında yorum yapmaya başlayalım. Belediye başkanımız “Uzunköprü ve Uzunköprülülerin menfaati bizim için Uzunköprü-Çanakkale arasında giden kum kamyonlarından daha değerlidir” diyerek AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Kadir Bilgin’in yapmış olduğu işinle alakalı olarak imada bulundu.

Yine, kendisine “Uzunköprü için her projeye destek vermeye hazırız” diyen AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Kadir Bilgin’in önüne Belediye olarak bir Proje sunmasını ve ardından da “Hadi bakalım Kadir Başkan Ankara’ya gidelim de şu projeyi onaylatalım, gelelim” açıklamasını beklerken, her zaman olduğu gibi Uzunköprü olarak yine ilçemize hiçbir şey kazandıramayacak tartışmaların içerisine girdiğimizi görmek beni üzdü.

****                           *****              *****

Kadir Bilgin başkanın, Doğalgaz ile ilgili sormuş olduğu sorulara Başkan hanım yazılı basın açıklamasında cevap vermese de daha sonrasında Adalet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü sevgili kardeşim Furkan Onur Öztaş başkan Hanım’a ısrarlı  olarak bu soruları yöneltti.

Bilgin’in yönelttiği “Eşinizin ilçedeki müteahhitleri tek tek arayıp Doğalgaz işini bizim şirkete yaptırın dediği firma olduğu”, “Atatürk Kültür Merkezi’nin bir kısmına yapılan Doğalgaz işinin verildiği firma ile Belediye Başkanı Özlem Becan ve eşinin bağlantısı nedir?”  sorularını Başkan Becan’ın bu kez yüzüne yönelterek cevap isteyen meslektaşıma Başkan Özlem Becan üstü kapalı olsa da cevap verdi.

Başkan Becan, cevabında bu soruların cevabını geçtiğimiz Belediye Meclisinde, verdiğini hiçbir şekilde eşinin bir bağlantısının olmadığını, eşinin uluslararası şekilde endüstri mühendisi olarak kendi firmalarında çok yoğun şekilde  çalıştığını ve dürüst ve güvenilir şekilde ticari hayatını sürdürdüğünü ifade etti.

Diğer yandan ise Uzunköprü Belediye Başkanımız AK Parti İlçe Başkanını yapmış olduğu konuşmada “Uzunköprü’nün en büyük değerlerinden biri olan Ali Çıtak hocamızın adını bile Recep Çıtak diye okumuştur” alaycı bir üslupla konuştu.

Ancak bu sözü söyleyen başkan Özlem Becan bizlerle yaptığı basın açıklamasında bir ara kendisi için  “ “Ben ilçe başkanıyım.” deyiverdi.

İnsanlık hali olabilir.

Eh şimdi Kadir Başkan’ın dili sürçtü, “Ali’ye Recep dedi.

Peki Kadir Başkan şimdi çıkıp dese  “Hadi ben Ali’ye, Recep  dedim de sen daha oturduğun koltuğun hangi makam olduğunu bilmiyorsun, hala kendini CHP ilçe başkanı olarak görüyorsun.” dese ne olur.

Yanlış anlamayın. Bunları ben demiyorum. Kadir Başkan dese ne olur diyorum.

Sayın başkanım gerçekten hepimiz bu ilçede yaşayan, birbirimizi bilen insanlarız.

Ceviz kabuğunu doldurmayacak sebeplerden ötürü birbirimiz karşı söylemler geliştirmek kimseye hiç bir şey kazandırmaz.

O yüzden de yarın birbirimizin yüzüne bakacağımızı unutmayarak hareket edelim.

Geçen yazımızda da söylediğimiz gibi Başkan Hanımın cevabına bu şekilde yer verdik.

Herhalde kamuoyu, Başkan Becan’ın cevabından, kendisi de bizim yazımızdan tatmin olmuştur.

Bende bizzat bugün kendisini arayıp soracağım.

Tabi telefonuma cevap verirse.

*****                         *****                                     *****

Uzunköprü Ziraat Odası Meclisini gerçekten alkışlıyor ve tebrik ediyorum. 6 yıllık görev sürecinde o kadar önemli çalışma ve hizmetlere imza attılar ki… “Hayaldi, Gerçek Oldu” derler ya, işte bu soğuk hava projesi de böyle bir proje. Kendilerine 5 yıl içinde Marmara Bölgesinin en büyük ziraat odası olma hedefi koyan Uzunköprü Ziraat Odası bu hedefine adım adım ilerliyor. Uzunköprü Ziraat Odası  eksikliği yoğun şekilde hissedilen Soğuk Hava Deposunun ilçemize kazandırılması adına bir süredir arayışta olduğu arsayı satın olarak Uzunköprü’ye ve üreticilerin hizmetine kazandırdı.

Ben bu konuda başta Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız KILIÇ olmak üzere, meclisini kutluyor, yolları açık olsun diliyorum. Haftaya Cuma görüşmek dileğiyle…

Yazarlar - 12:37 A A
BENZER HABERLER

POPÜLER HABERLER

  • 01
    UZUNKÖPRÜ BELEDİYESİ’NDE KİŞİSEL REKLAM DÖNEMİ BİTTİ, KURUMSAL KİMLİK DÖNEMİ BAŞLADI
    Özlem Becan döneminde kişi reklamının öncelenmesiyle geri plana itilen belediyemizin kurumsal kimliği, Ediz Martin’le birlikte yeniden gün yüzüne çıkmaya başladı. Kreşte bulunan Becan afişinin değişim talimatı Başkan Martin tarafından “Buraya Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bulunduğu bir afiş hazırlayın. Evlatlarımız Atamızı görüp O’nu örnek alsınlar” cümlesiyle verildi. Uzunköprülülerin alışık olmadığı çalkantılı bir başkanlık dönemini geride bırakan […]
  • 02
    CHP’DE GENELGE SONRASI CADI AVI BAŞLADI
    CHP genel merkezinin, yerel seçimlerde partinin alehine açık yada gizli bir şekilde çalışma yürüten üyelerin tespit edilip delillendirilerek disiplin süreci başlatılmak üzere 29 Nisan tarihine kadar raporlanmasını talep etmesi sonrasında CHP Uzunköprü ilçe Başkanlığının çalışma başlattığı öğrenildi. ÇALIŞMA KURULU ÜYELERİ LİSTE BAŞI CHP Uzunköprü ilçe başkanı Turgut Özgüç ve yönetim kurulunun ilgili genelgeye istinaden CHP […]
  • 03
    DERVİŞ KEMAL ÖZCAN VEFATININ 9. YILINDA ANILIYOR
    Uzunköprü’nün yetiştirdiği önemi halk ozanlarından olan Derviş Kemal Özcan vefatının 9. yılında anılacak. 25 Nisan 2015 yılında 85 yaşında vefat eden Derviş Kemal Özcan’in şiirlerinin bir bölümü Şah Damarı (1996) ve Şah Gülleri (2008) adıyla kitap olarak yayınlandı. Derviş Kemal Özcan önceki dönem belediye başkanlarımızdan Enis İşbilen tarafından ölüm yıldönümünde anma programı düzenlenmiş ve yazdığı […]
  • 04
    Uzunköprü Belediyesi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ev sahipliği yaptı
    Uzunköprü Belediyesinin düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde çocuklarımız Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nu doldurdu. 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde birbirinden eğlenceli etkinlikler, kostümlü animasyon ekibi, kukla gösterisi, Bursa Rumeli’ler Halk Dansları Derneği , Hotead Halk Oyunları Ekibi ve Hotead Roman Dans Ekipleri gösterileri ile evlatlarımız doyasıya eğlendi. Yarışmalarda birinci olan çocuklara Belediye Başkanı Ediz Martin tarafından […]
  • 05
    TÜRMOB 81 İLDE TEK SES TEK YÜREK OLDU
    Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği (MMMB) Uzunköprü Şube Başkanı Gülnar Özer, son düzenlemelerle ilgili yaşanan mağduriyetleri kamuoyuna duyurmak ve çözüm taleplerini iletmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Türkiye genelindeki 81 il oda başkanı ile birlikte eş zamanlı olarak gerçekleşen basın açıklaması saat 11.0’de Atatürk anıtı önünde yapıldı. Basın açıklamasını okuyan Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği (MMMB) Uzunköprü […]

YAZARLARIMIZ