14° Kapalı
  • EURO
  • DOLAR

GÜLE GÜLE TRAKYA KALKINMA DERNEĞİ

20.10.2010 senesinde birkaç Trakya sevdalısı aydının kurduğu güzide dernek ne yazık ki tasfiye yani kapanış sürecine girdi. Gazeteyi takip edenlerin çoğunun böyle bir derneğin varlığından haberi bile olmadığından eminim. Oysaki Trakya’nın küresel tanınırlığı ve saygınlığı olan ilk ve tek sivil toplum kuruluşundan bahsediyorum. Hem Türkiye hem Yunanistan hem Bulgaristan Trakya’larının sürdürülebilir kalkınmasına yönelik kurulmuş olduğunu […]
Yazarlar - 25 Ağustos 2017 11:35 A A

20.10.2010 senesinde birkaç Trakya sevdalısı aydının kurduğu güzide dernek ne yazık ki tasfiye yani kapanış sürecine girdi. Gazeteyi takip edenlerin çoğunun böyle bir derneğin varlığından haberi bile olmadığından eminim.
Oysaki Trakya’nın küresel tanınırlığı ve saygınlığı olan ilk ve tek sivil toplum kuruluşundan bahsediyorum.
Hem Türkiye hem Yunanistan hem Bulgaristan Trakya’larının sürdürülebilir kalkınmasına yönelik kurulmuş olduğunu anlatıyorum.
Türkiye’deki tüm dernekler içinde üye aidatı ve bağış almayan tek dernekti; dahası ne Avrupa Birliği, ne ajans, nede bilmemne yurtiçi fonlarından 1 kuruş almadı diyorum.
Dünyada bir stk tarafından hazırlanmış ilk ve tek bağımsız bölgesel kalkınma planını (TRAKS) hazırlamış 100% apolitik bir kurum olduğundan bahsediyorum.
Yetmedi gene Türkiye/Yunanistan/Bulgaristan’dan kabul edilen tek Küresel Etki Yatırımcıları Ağı (GIIN) üyesiydi ve dünyanın ilk ve tek ölçümlenebilir bölgesel etki yatırımcılığı standardını (IRIS) geliştirdiğini anlatıyorum.
Türk Dünyası ve Afrika ülkelerinin tamamında faaliyet gösteren ilk ve tek küresel vakfı AfroTurk ve dahilinde Afroturk İş Konseyi B-Corp’un işbirliği ve üyelik bağlamında Türkiye’den kabul ettiği ilk ve tek sivil toplum kuruluşuydu diyorum.
Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi’nce (ECOSOG) danışman üye statüsü verilen 3 Türkiye/Yunanistan/Bulgaristan STK’sından birisiydi ve BM Genel Kurullarına davet edilen tek dernekti diyorum.
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Ağı ( GLOBAL COMPACT)Türkiye şubesinin genel kurul üyesi olan ilk ve tek Trakya stk’sıydı diyorum.
Ve gene Global Compact ilkelerini kalkınma planlamasına dahil etmiş; üyelerine öğretmiş tek GC üyesiydi diyorum.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Kalkınma Programı Karadeniz İklim Değişikliği Ticaret Örgütü (UNDP-CLIMBIZ) üyesi ilk ve tek Türkiye derneğiydi diyorum.
Avrupa Birliği İklim Değişikliği Ticari Standardizasyon Ağı ürün ve Hizmet Ayakizi (OEF/PEF) konferanslarının Türkiye’den kabul ettiği ilk ve tek danışman üye olduğunu söylüyorum.
Trakya Kalkınma Ajansı kalkınma kurulu üyesiydi ve hem 2014-2023 Bölge Planına en fazla katkı sağlayan hem de ajansın kötü icraatlarının tek muhalif eleştirmeniydi diyorum.
Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu üyesi olan FETÖ’cü derneklere kafa tutan tek bölge derneğiydi diyorum.
Günde 500’ün üzerinde tekil ziyaret alan resmi internet sitesinde 3 farklı dilde Trakya’nın kalkınmasına yönelik 1500 den fazla makale yayınladığını söylüyorum.
Merkezi Uzunköprü’de idi diyorum. Başkanı da genel sekteride Uzunköprülü idi diyorum. 2010 daki kuruluşundan buyana bir Allah’ın kulu kasaba ekabiri kapısını çalmadı diyorum.
Daha bir sürü şey yaptığını anlatmaya çalışıyorum. Ve diyorum ki;
Trakya Kalkınma Derneği artık yok. İlgisizlikten ya da parasızlıktan değil. Uzaylı muamelesi görmekten dolayı. Şimdi bu derneğin yaratıldığı ve 7 yıl yaşatıldığı kadim Uzunköprü’de hala daha Ergene komedyasını dilinizden düşürmeyin, patates soğan sarımsakla kalkınmaktan bahsedin, siyaseti yaşam biçimi haline getirmeye devam edin. Kaybettiğimiz bu beyinler artık hak eden yerler için ter dökecektir. Bir altın yumurtlayan tavuğu daha kestin Uzunköprü.

Yazarlar - 11:35 A A
BENZER HABERLER

POPÜLER HABERLER

  • 01
    CHP GENEL MERKEZİ, BECAN’IN ADAYLIĞININ HATA OLDUĞUNU KABUL ETTİ
    31 Mart yerel seçimlerinde aldığı   37.76% oy oranı ile 1977 yılından itibaren Türkiye’de ilk defa birinci parti olmayı başaran CHP’de, yakalanan bu seçim başarısına rağmen  ‘kale’ olarak tabir edilen bazı yerlerin kaybedilmesine ilişkin ise özeleştiriler gelmeye başladı. Bu özeleştirilerden  en önemlisi ise  CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek’den geldi. Zeybek, 2009 yılında […]
  • 02
    BECAN’IN KAYBETMESİNİ LOKMA DAĞITARAK KUTLADI
    Uzunköprü’de yerel seçimlerin ardından sona eren Özlem Becan dönemi çeşitli tepkileri de beraberinde getirdi. Becan’ın yakın çevresini mutsuz eden seçim mağlubiyeti, Becan mualifleri tarafından ise kutlamalara sebebiyet verdi. Belediye başkanlık yarışını Ediz Martin’in kazandığının duyurulmasının ardından Uzunköprü soskaklarını Şennik yerine çeviren bir çok Uzunköprülü arasında, Martin’ne seçim döneminde destek vermeyenlerinde bulunması dikkatlerden kaçmadı. Büyük bir […]
  • 03
    CHP İLÇE YÖNETİCİSİ UZTOSUN’DAN KAPLANER VE RAVALI’YA MESNETSİZ YAKIŞTIRMA
    AK Parti Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı, seçim çalışmaları kapsamında Uzunköprü’nün yetiştirdiği ender değerlerden birisi olan ve vatandaşlarımızın gönlünde ayrı bir yere sahip Göz Hastalıkları Uzmanı Osman Kaplaner’i ziyaret etmişti. Kamuoyunda takdir gören bu ziyaretinin ardından ise AK Parti başkan adayı Ravalı, Kaplaner’in desteğiyle, şehir merkezinde atıl durumda bırakılan eski hizmet binasının Özel Tıp […]
  • 04
    Akşener Uzunköprülülerden Martin’e sahip çıkmasını istedi “BU KARAOĞLAN’A SİZDEN OY İSTİYORUM”
    İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Edirne ziyaret programı kapsamında 26 Mart Salı günü geldiği ilçemizde İyi Parti belediye başkan adayı Ediz Martin’e Uzunköprülülerden oy istedi. Esnaf ziyareti olarak duyurulan, ancak daha sonra telli çeşme meydanında mini bir miting havasında olan ziyarette  Akşener, vatandaşlara seslendi. Akşener, emekliler ve atanamayan öğretmenlere de değindiği konuşmasında belediye başkan adayı […]
  • 05
    AK Parti Başkan adayı Ravalı’dan  TOKİ çıkarması “5 YILDIR DÖNÜP BAKMADIKLARI TOKİ KONUTLARI SEÇİME 10 GÜN KALA AKILLARINA GELDİ”
    AK Parti Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı, Hasanpınar yolu üzerinde yer alan TOKİ konutları sakinleri ile bir araya geldi. TOKİ sakinleri tarafından ilgi ile karşılanan Ravalı, kurulan özel sahne ile TOKİ konutlarına ilişkin projelerin paylaştı. Birilerinin görmezden gelse de TOKİ konutlarının şehrin asli bir parçası olduğunu vurgulayan Ravalı, “5 yıldır dönüp bakmadıkları bu alanımızda, […]

YAZARLARIMIZ