11° Kapalı
  • EURO
  • DOLAR

KAPALI PAZARYERİ ÇÖKTÜ ÇÖKECEK

Kış aylarında yaşanan su baskınları, çatı akması gibi olumsuz koşulları ile ön plana çıkan ve bu hali neticesiyle uzun yıllardan beridir belediye başkan adaylarının seçim beyannameleri süsleyen Uzunköprü Kapalı Pazaryeri bir kez daha gündeme geldi. Çoluk çocuk, genç yaşlı demeden yüzlerce insanın alış veriş için içerisinde gezindiği Uzunköprü Kapalı Pazaryerinin, taşıyıcı kolon ve kirişlerinin ufalanması, […]
Gündem - 24 Aralık 2020 12:13 A A

Kış aylarında yaşanan su baskınları, çatı akması gibi olumsuz koşulları ile ön plana çıkan ve bu hali neticesiyle uzun yıllardan beridir belediye başkan adaylarının seçim beyannameleri süsleyen Uzunköprü Kapalı Pazaryeri bir kez daha gündeme geldi.

Çoluk çocuk, genç yaşlı demeden yüzlerce insanın alış veriş için içerisinde gezindiği Uzunköprü Kapalı Pazaryerinin, taşıyıcı kolon ve kirişlerinin ufalanması,  dökülen beton parçalarının altından ortaya çıkan çürümüş olan demirleri, istinat duvarlarda oluşan çatlaklar yapıda ki tehlikenin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

“BU PAZARYERİ Mİ TAKDİR ALDI BAŞKAN ?”

Uzunköprü Kapalı Pazaryerinin mevcut durumunu gözler önüne sermek için yapının bulunduğu bölgeye giden Ak Parti Uzunköprü il genel meclis üyesi Nedret Akbulut, Belediye meclis üyeleri Orkan Algül ve Mustafa Ravalı, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’a yüklendi.

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın seçim beyannamesinde yer alan pazaryeri projesini ne zaman hayata geçireceğini sorgulayan meclis üyeleri; kapalı pazaryerinin Uzunköprü halkına hizmet verme kapasitesini yitirmesinin yanında insanların can güvenliğini dahi tehdit eder bir hale geldiğini belirtti.

Belediye başkanı Özlem Becan’ın Pazar Yeri düzenlemesine dair Perşembe günü sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamasında yer alan  “HALK BİZİ TAKDİR ETTİ” cümlesine atıfta bulunan meclis üyeleri, “her halde başkan böyle bir pazaryerinden takdir aldığını düşündüğü için bu eziyeti Uzunköprülülere reva görüyor” dediler.

“MAZALLAH KÖTÜ BİR DURUMDA BUNUN HESABINI KİM VERECEK?”

Kapalı pazaryerinin kolon ver kirişlerinin ufalanması sonucu ortaya çıkan paslı demirleri göstererek “Allah korusun olası bir çökme halinde bunun hesabını kim verecek” diyen meclis üyeleri, bu görüntünün esnafa ve vatandaşlara reva görülmesi karşısında üzgün olduklarını söylediler.

İl genel meclis üyesi Nedret Akbulut, belediye meclis üyeleri Orkan Algül ve Mustafa Ravalı konu hakkında yapmış oldukları açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Pazar yeri denen alanı bir dolaşalım dedik. Esnaf arkadaşlarla görüştük.  Pazaryerinin içler acısı halini görüp de üzülmemek elde mi? Burada rezaletin ağababası yaşanıyor. Birde belediye başkanımız burası için halktan takdir aldık deme gafletinde bulunuyor. Akıl alacak gibi değil. Bu manzarayı açıklayacak bir kelime bulamıyoruz. Şu kolonların şu kirişlerin haline bakın, demirler küflenmiş; Allah korusun burada bir kötü durumda hesabını kim verecek? Burasının vatandaşların üzerine yıkılmayacağı ne malum?

Birde şu yeni pazaryeri projesi vardı o ne halde kimse bilmiyor. Herhalde mevcut hali ile takdir aldığını düşünen belediye başkanı bu projeyi rafa kaldırdı.

Anlaşılan o ki;  Uzunköprü AK Parti belediyeciliğiyle tanışmadığı müddetçe bu vahamet hep devam edecektir. Bu görüntüler hiç kaybolmayacaktır. Bizim insanımız bunları hak etmiyor. Uzunköprü ilçemizde bu görüntüler bizi rahatsız ediyor. Bizi rahatsız ettiği gibi tüm halkımızı da rahatsız ediyor. Çare değişim; onun adı da AK parti belediyeciliği” dediler.

Gündem - 12:13 A A
BENZER HABERLER

POPÜLER HABERLER

  • 01
    CHP GENEL MERKEZİ, BECAN’IN ADAYLIĞININ HATA OLDUĞUNU KABUL ETTİ
    31 Mart yerel seçimlerinde aldığı   37.76% oy oranı ile 1977 yılından itibaren Türkiye’de ilk defa birinci parti olmayı başaran CHP’de, yakalanan bu seçim başarısına rağmen  ‘kale’ olarak tabir edilen bazı yerlerin kaybedilmesine ilişkin ise özeleştiriler gelmeye başladı. Bu özeleştirilerden  en önemlisi ise  CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek’den geldi. Zeybek, 2009 yılında […]
  • 02
    BECAN’IN KAYBETMESİNİ LOKMA DAĞITARAK KUTLADI
    Uzunköprü’de yerel seçimlerin ardından sona eren Özlem Becan dönemi çeşitli tepkileri de beraberinde getirdi. Becan’ın yakın çevresini mutsuz eden seçim mağlubiyeti, Becan mualifleri tarafından ise kutlamalara sebebiyet verdi. Belediye başkanlık yarışını Ediz Martin’in kazandığının duyurulmasının ardından Uzunköprü soskaklarını Şennik yerine çeviren bir çok Uzunköprülü arasında, Martin’ne seçim döneminde destek vermeyenlerinde bulunması dikkatlerden kaçmadı. Büyük bir […]
  • 03
    CHP İLÇE YÖNETİCİSİ UZTOSUN’DAN KAPLANER VE RAVALI’YA MESNETSİZ YAKIŞTIRMA
    AK Parti Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı, seçim çalışmaları kapsamında Uzunköprü’nün yetiştirdiği ender değerlerden birisi olan ve vatandaşlarımızın gönlünde ayrı bir yere sahip Göz Hastalıkları Uzmanı Osman Kaplaner’i ziyaret etmişti. Kamuoyunda takdir gören bu ziyaretinin ardından ise AK Parti başkan adayı Ravalı, Kaplaner’in desteğiyle, şehir merkezinde atıl durumda bırakılan eski hizmet binasının Özel Tıp […]
  • 04
    Akşener Uzunköprülülerden Martin’e sahip çıkmasını istedi “BU KARAOĞLAN’A SİZDEN OY İSTİYORUM”
    İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Edirne ziyaret programı kapsamında 26 Mart Salı günü geldiği ilçemizde İyi Parti belediye başkan adayı Ediz Martin’e Uzunköprülülerden oy istedi. Esnaf ziyareti olarak duyurulan, ancak daha sonra telli çeşme meydanında mini bir miting havasında olan ziyarette  Akşener, vatandaşlara seslendi. Akşener, emekliler ve atanamayan öğretmenlere de değindiği konuşmasında belediye başkan adayı […]
  • 05
    AK Parti Başkan adayı Ravalı’dan  TOKİ çıkarması “5 YILDIR DÖNÜP BAKMADIKLARI TOKİ KONUTLARI SEÇİME 10 GÜN KALA AKILLARINA GELDİ”
    AK Parti Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı, Hasanpınar yolu üzerinde yer alan TOKİ konutları sakinleri ile bir araya geldi. TOKİ sakinleri tarafından ilgi ile karşılanan Ravalı, kurulan özel sahne ile TOKİ konutlarına ilişkin projelerin paylaştı. Birilerinin görmezden gelse de TOKİ konutlarının şehrin asli bir parçası olduğunu vurgulayan Ravalı, “5 yıldır dönüp bakmadıkları bu alanımızda, […]

YAZARLARIMIZ