16° Açık
  • EURO
  • DOLAR

Uzunköprü Belediyesi ve CHP…!

Uzunköprü Gazetesi olarak ilçede yayınlanan tek günlük gazete olmanın avantajını yaşadığımız gibi sorumluluğunu da taşıyoruz. Her ne kadar sosyal medya şu anda yazılı ve görsel basının önüne geçse de bizde bunun bilincinde olarak, haberi etkili, okunabilir, ilgi çekici hale getirerek gazetemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan sizlerin beğenisine sunmaya çalışıyoruz. Haberlerimize karşı gösterdiğiniz ilgi, beğeniler doğru […]
Yazarlar - 10 Ekim 2017 13:51 A A

Uzunköprü Gazetesi olarak ilçede yayınlanan tek günlük gazete olmanın avantajını yaşadığımız gibi sorumluluğunu da taşıyoruz.
Her ne kadar sosyal medya şu anda yazılı ve görsel basının önüne geçse de bizde bunun bilincinde olarak, haberi etkili, okunabilir, ilgi çekici hale getirerek gazetemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan sizlerin beğenisine sunmaya çalışıyoruz.
Haberlerimize karşı gösterdiğiniz ilgi, beğeniler doğru yolda olduğunuzu gösteriyor.
Bizde Uzunköprü Gazetesi olarak bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz.
Son dönemde gazetemizde Uzunköprü Belediyesi ile ilgili önemli açıklamalar çıkıyor.
Bunlardan bazıları Belediye Başkanının kendi açıklamaları olduğu gibi bazıları da başkanın bu açıklamalarına karşı yapılan açıklamalar oluyor.
Kamuoyunda Uzunköprü Belediyesini çok eleştirdiğimiz şeklinde söylemler direk şahsıma hatta gazetemizdeki diğer çalışma arkadaşlarıma dahi söyleniyor.
Ancak biz bu haberleri yaparken herhangi bir art niyet içerisine girmeden, olmayanları olmuş, olanları da olmamış mücadelesi içerisine girmeden değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz.
Gazete haberlerimizin detaylarını siyasilerin, kurum amirlerinin, belediye başkanın açıklamaları ve vatandaşımızın şikâyetlerini oluşturuyor.
Haberlerimize konu olan açıklamaların en can alıcı kısımları, en vurucu detaylarını çekip haber başlıklarımıza taşıyor, olayları ve söylemleri bir nakış işler gibi haberlerimize işliyoruz.
Bu duruma verebileceğim en güzel örneklerden biri de geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kent Konseyi ve sonrasında basına yansıyanlar oldu..
Toplantıda Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İŞBİLEN bir konuşma yaptı.
Başkan İşbilen’in bu konuşması ilçede yayınlanan gazetelerin başlıklarına farklı farklı yansıdı. Konuşma aynı konuşma ancak gazetelerin kullandığı detaylar farklıydı.
Başkanın konuşması ile ilgili bir gazete; “Bütün Sorunların üstesinden Ancak Birlikte Olabilirsek Gelebiliriz.” diye başlık kullanırken, diğer bir gazete; “Uzunköprü Kent Konseyi Toplantısında Konuşulmayan Kalmadı” şeklinde bir başlık kullandı.
Uzunköprü Gazetesi olarak biz ise aynı konuşma ile alakalı olarak; “Uzunköprü Esnafı Festivalde Bize Destek Olmadı” başlığını kullandık.
Konuşma aynı konuşmaydı.
Ancak konuşmadan biz daha ilgi çekici olduğunu düşündüğümüz bir kısmı gazetemiz sayfalarına taşırken, diğer gazeteler ise kendisine göre daha çekici olduğunu düşündüğü bir kısmı haber olarak yapmıştı.
Zaten böyle olması da gerekiyor.
Gazeteler olaylara ne kadar farklı noktadan bakarsa o kadar güzellikle olur.
**** **** ****
Uzunköprü Belediye Meclisinin Ekim ayı toplantısı gerçekleşti.
Toplantıda gündem maddelerinden çok, toplantıdan sonra açıklanan Uzunköprü Festival Bütçesinin maliyeti damga vurdu.
Dile kolay 503 BİN TL (Yarım milyon TL)…
Bunu gazetelerine ilk işleyen gazeteyiz.
Festival bütçesinin maliyet kalemlerini başkan bey bizlere henüz iletmediği için sizlerle paylaşamadık.
Bize vermediği gibi Belediye Meclis Üyelerine de vermemiş.
Gerçi AK Parti’li belediye meclis üyeleri başkan Enis İŞBİLEN’den maliyet rakamlarını detaylı istemişti ancak henüz onlara da bu liste ulaşamamış.
Kargo’ya verseler 3 günde ellerinde olur.
Demek ki posta daha belediyeden çıkmadı anlaşılan.
Neyse bana ne ya isteyen AK Parti’liler, vermeyen CHP’li belediye başkanı…
Adam vermez kime ne bundan….!
**** *** ****
Hatırlanacağı üzere Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İŞBİLEN; “Logomuz günün şartlarına göre değil, belediyemizi temsil etme noktasında yeterli değil, günün şartlarına uygun olarak yeni logo çalışması yapacağız. ” Diyerek bir logo yarışması açmıştı.
Logo yarışmasından sonra yarışmayı kazanan logonun çalıntı olduğu ortaya çıkmış ve başkan İŞBİLEN; “Kurumsal Logo Yarışması’nda birinci olan logonun şartname kurallarına uymadığı için birinciliği elinden alınmış ve yarışma iptal edilmişti.” demişti
Aradan geçen 1 yılı aşkın süreden sonra logo ile alakalı olarak hiçbir çalışma yapılmadı.
Oysa Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İŞBİLEN’in ifadesine göre logomuz ömrünü tamamlamıştı ve bize yeni bir logo gerekliydi.
Peki yarışmayı bana göre eline yüzüne bulaştıran Uzunköprü Belediyesi ömrünü tamamladığını başkanı tarafından ifade edilen logo hakkında bir çalışmaya imza attı mı ?
Şimdi Burada sorulacak iki soru ortaya çıkıyor.
Yeni bir logoya ihtiyaç varsa niçin 1,5 senedir logo çalışması yok ?
Yeni bir logoya ihtiyaç yoktu o zaman niçin yarışma düzenlendi ?
*** *** ***
Cumhuriyet Halk Partisi köylerde bugünden başlayan ve 15 Ekim Pazar günü mahallelerde yapılacak bir delege seçimine gidiyor.
CHP’ye kayıtlı olan yaklaşık 1.700 üye ilçe yönetimine seçecek 430 delegeyi belirleyecek.
Son günlerde bu delege seçimi CHP içerisinde öyle bir hal aldı ki sanki delege seçimi değil belediye başkanlık seçimi…
CHP’liler sanki karşılarında başka partiden aday varmışçasına çalışıyor, liste delme savaşına giriyor.
Listeler renk renk…
Beyaz, Kırmızı, Mavi…
Ama ne gerek var parti içinde o kadar söylenmeye, kalp kırmaya. Sonuçta Pazar gününden sonra yine birbirine bakacak olan sizlersiniz…
Siz kendi içinizde böyle yaparsanız diğer partiler vay haline….
CHP’ne Uzunköprü’ye hayırlısı olsun…

Yazarlar - 13:51 A A
BENZER HABERLER

POPÜLER HABERLER

  • 01
    UZUNKÖPRÜ BELEDİYESİ’NDE KİŞİSEL REKLAM DÖNEMİ BİTTİ, KURUMSAL KİMLİK DÖNEMİ BAŞLADI
    Özlem Becan döneminde kişi reklamının öncelenmesiyle geri plana itilen belediyemizin kurumsal kimliği, Ediz Martin’le birlikte yeniden gün yüzüne çıkmaya başladı. Kreşte bulunan Becan afişinin değişim talimatı Başkan Martin tarafından “Buraya Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bulunduğu bir afiş hazırlayın. Evlatlarımız Atamızı görüp O’nu örnek alsınlar” cümlesiyle verildi. Uzunköprülülerin alışık olmadığı çalkantılı bir başkanlık dönemini geride bırakan […]
  • 02
    CHP’DE GENELGE SONRASI CADI AVI BAŞLADI
    CHP genel merkezinin, yerel seçimlerde partinin alehine açık yada gizli bir şekilde çalışma yürüten üyelerin tespit edilip delillendirilerek disiplin süreci başlatılmak üzere 29 Nisan tarihine kadar raporlanmasını talep etmesi sonrasında CHP Uzunköprü ilçe Başkanlığının çalışma başlattığı öğrenildi. ÇALIŞMA KURULU ÜYELERİ LİSTE BAŞI CHP Uzunköprü ilçe başkanı Turgut Özgüç ve yönetim kurulunun ilgili genelgeye istinaden CHP […]
  • 03
    DERVİŞ KEMAL ÖZCAN VEFATININ 9. YILINDA ANILIYOR
    Uzunköprü’nün yetiştirdiği önemi halk ozanlarından olan Derviş Kemal Özcan vefatının 9. yılında anılacak. 25 Nisan 2015 yılında 85 yaşında vefat eden Derviş Kemal Özcan’in şiirlerinin bir bölümü Şah Damarı (1996) ve Şah Gülleri (2008) adıyla kitap olarak yayınlandı. Derviş Kemal Özcan önceki dönem belediye başkanlarımızdan Enis İşbilen tarafından ölüm yıldönümünde anma programı düzenlenmiş ve yazdığı […]
  • 04
    Uzunköprü Belediyesi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ev sahipliği yaptı
    Uzunköprü Belediyesinin düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde çocuklarımız Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nu doldurdu. 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde birbirinden eğlenceli etkinlikler, kostümlü animasyon ekibi, kukla gösterisi, Bursa Rumeli’ler Halk Dansları Derneği , Hotead Halk Oyunları Ekibi ve Hotead Roman Dans Ekipleri gösterileri ile evlatlarımız doyasıya eğlendi. Yarışmalarda birinci olan çocuklara Belediye Başkanı Ediz Martin tarafından […]
  • 05
    TÜRMOB 81 İLDE TEK SES TEK YÜREK OLDU
    Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği (MMMB) Uzunköprü Şube Başkanı Gülnar Özer, son düzenlemelerle ilgili yaşanan mağduriyetleri kamuoyuna duyurmak ve çözüm taleplerini iletmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Türkiye genelindeki 81 il oda başkanı ile birlikte eş zamanlı olarak gerçekleşen basın açıklaması saat 11.0’de Atatürk anıtı önünde yapıldı. Basın açıklamasını okuyan Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği (MMMB) Uzunköprü […]

YAZARLARIMIZ