14° Kapalı
  • EURO
  • DOLAR

Bu CHP İktidar OLAMAZ

Evet  yazdığım başlığı yanlış okumadınız. Hatta bir kez daha  büyük puntolarla altını çizerek yazmak istiyorum BU CHP İKTİDAR OLAMAZ diye… CHP iktidar olamaz derken cümlemin başına dikkat edin BU kelimesini koyuyorum. Peki, neden ısrarla BU CHP İktidar Olamaz diyorum. Çünkü CHP bu yapı, bu anlayış, bu parti içi çekişmeler, biz değil ben oldum kıSır çekişmeleri […]
Yazarlar - 26 Kasım 2019 10:35 A A

Evet  yazdığım başlığı yanlış okumadınız.

Hatta bir kez daha  büyük puntolarla altını çizerek yazmak istiyorum BU CHP İKTİDAR OLAMAZ diye…

CHP iktidar olamaz derken cümlemin başına dikkat edin BU kelimesini koyuyorum.

Peki, neden ısrarla BU CHP İktidar Olamaz diyorum.

Çünkü CHP bu yapı, bu anlayış, bu parti içi çekişmeler, biz değil ben oldum kıSır çekişmeleri sürdüğü müddetçe CHP iktidar yüzü göremez.

Kendini bir Çınar olarak nitelendirilen bu Parti’de 24 Kasım günü ilçemizde gerçekleştirilen mahalle delege seçimleri bir kez daha bana gösterdi ki bu yapı CHP’ye demokrasi değil, kavga ve kırgınlık getiriyor.

Parti içi demokrasi denilen bu olguda sandığa giden üyeler sanki başka bir parti mensupları gibi algılanıp  karşı  taraftan düşmanca görülüyor.

Soruyorum 13 mahallede yapılan seçimde seçilen 124 delege CHP üyesi değilde başka bir parti üyesi midir ki yaptığınız  davranışlar, konuşmalar, ayrımlaştırmacı tavırları ısrarla sürdürmeye devam ediyorsunuz…

Kaldı ki karşınızdaki insanlar CHP’li değil de, başka bir partinin mensupları da olsa dahi bu yapılanları kabul ve tasvip edilmesi mümkün değildir.

Hele bu seçimde kendi kişiliklerini tam tersine hareket eden  gencecik insanları görmek beni siyasetten iyiden iyiye soğuttu.

Daha düne kadar “Başkanım” dedikleri abilerinin yanında ayrılmayanlar, Ona “Sonuna Kadar Arkandayız” diyenler yapılan delege seçiminde sanki karşılarında düşmanları varmışçasına yapmış oldukları konuşmalarını hayretler içinde izledim.

Tamam, Kardeşim anladım.

Hepiniz ekmeğinizin derdindesiniz.

Ancak biraz da saygı be kardeşim.

Çok iyi hatırlıyorum bu kardeşlerimizden biri CHP’de 2015 yapılan ön seçimde şimdi karşı listede olduğu abisinin ilçe başkanlığı makamına hızla girerek; “Desteklediğimiz adayı listeye soktuk, başardık.” Diyor ardından zafer şarkıları söylüyordu.

4 yıl önce 2015 yılında 31 Mart Salı günü “Bende ALKIŞLIYORUM adı altında bu kardeşimizin o günkü tavrını kaleme şu cümlelerle almıştım.

“Keşan adaylarına, Enez adayına sahip çıkarken Uzunköprü adaylarına yeterince sahip çıkmadı, çıkamadı açık açık birileri sahip çıkmasına neden oldu.

Soruyorsunuz dimi sen nereden biliyorsun diye ?

Hemen söyleyeyim Pazar akşamı CHP Uzunköprü ilçe binasındaki alkışlardan, sevinç  çığlıklarından, sarılışlardan…

Bu genç kardeşim o kadar sevinçliydi ki neredeyse göbek atacaktı. Gerçi onu da yapmışlardır ya neyse….”

Şimdi o gün bu cümleleri kurduğum kardeşim aynı sevinci o gün yan yana mücadele ettiği abilerini yendi diye gösterdi…

Nereden Nereye…

Birde akşam zafer kazanmışcasına yemeklerde göbek atanları da görüp izleyince anladım ki

CHP’de bir an önce bu delege seçimi olayı kaldırılmalıdır.

CHP tabi ki demokrasinin vazgeçilmez yapı taşlarından biri olarak bir çınardır.

Aslında ”çınar” benzetmesi irdelendiğinde, Çınar Ağaçlarının bulunduğu ortam incelendiğinde görülecektir ki, çınar ağacının dibi ve etrafı çoraktır, ot dahi yetişmez.

CHP’de olduğu sürece ”Sol” ne iktidar olabilir ne de yeni bir Sol partinin yeşermesine imkan verir.

CHP en kıza zamanda AK Parti modelini ele almalı, ilçe başkanlıkları dahil AK Parti modeliyle seçilmeli, bu şekilde partiye zarar verilmesinin önüne geçilmelidir.

Yoksa bu delege seçimi ile başlayan ardından ilçe seçimi, il seçimi ve kurultay ile devam eden bu süreç CHP yarar değil zarar getiriyor.

Benden söylemesi…

 

*****                         *****                         *****                         *****

 

Uzunköprü’yü Hep beraber yöneteceğiz diye yola çıkmıştı…

Biz bu söylemi Uzunköprü halkını kast ettiğini sanmışken, bir baktık ki ailesi ile birlikte yönetmeye başlamışlar.

Artık aile tarafından kameralardan takip ediliyoruz.

Baksanız ya kardeşler, eşler,  Uzunköprü Belediyesinin güvenlik kameralarından Uzunköprü halkını gözetlemeye başlamışlar.

Beni görmek isteyenler varsa kameralara gerek yok ben buradayım bilin istedim…

Yazarlar - 10:35 A A
BENZER HABERLER

POPÜLER HABERLER

  • 01
    CHP GENEL MERKEZİ, BECAN’IN ADAYLIĞININ HATA OLDUĞUNU KABUL ETTİ
    31 Mart yerel seçimlerinde aldığı   37.76% oy oranı ile 1977 yılından itibaren Türkiye’de ilk defa birinci parti olmayı başaran CHP’de, yakalanan bu seçim başarısına rağmen  ‘kale’ olarak tabir edilen bazı yerlerin kaybedilmesine ilişkin ise özeleştiriler gelmeye başladı. Bu özeleştirilerden  en önemlisi ise  CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek’den geldi. Zeybek, 2009 yılında […]
  • 02
    BECAN’IN KAYBETMESİNİ LOKMA DAĞITARAK KUTLADI
    Uzunköprü’de yerel seçimlerin ardından sona eren Özlem Becan dönemi çeşitli tepkileri de beraberinde getirdi. Becan’ın yakın çevresini mutsuz eden seçim mağlubiyeti, Becan mualifleri tarafından ise kutlamalara sebebiyet verdi. Belediye başkanlık yarışını Ediz Martin’in kazandığının duyurulmasının ardından Uzunköprü soskaklarını Şennik yerine çeviren bir çok Uzunköprülü arasında, Martin’ne seçim döneminde destek vermeyenlerinde bulunması dikkatlerden kaçmadı. Büyük bir […]
  • 03
    CHP İLÇE YÖNETİCİSİ UZTOSUN’DAN KAPLANER VE RAVALI’YA MESNETSİZ YAKIŞTIRMA
    AK Parti Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı, seçim çalışmaları kapsamında Uzunköprü’nün yetiştirdiği ender değerlerden birisi olan ve vatandaşlarımızın gönlünde ayrı bir yere sahip Göz Hastalıkları Uzmanı Osman Kaplaner’i ziyaret etmişti. Kamuoyunda takdir gören bu ziyaretinin ardından ise AK Parti başkan adayı Ravalı, Kaplaner’in desteğiyle, şehir merkezinde atıl durumda bırakılan eski hizmet binasının Özel Tıp […]
  • 04
    Akşener Uzunköprülülerden Martin’e sahip çıkmasını istedi “BU KARAOĞLAN’A SİZDEN OY İSTİYORUM”
    İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Edirne ziyaret programı kapsamında 26 Mart Salı günü geldiği ilçemizde İyi Parti belediye başkan adayı Ediz Martin’e Uzunköprülülerden oy istedi. Esnaf ziyareti olarak duyurulan, ancak daha sonra telli çeşme meydanında mini bir miting havasında olan ziyarette  Akşener, vatandaşlara seslendi. Akşener, emekliler ve atanamayan öğretmenlere de değindiği konuşmasında belediye başkan adayı […]
  • 05
    AK Parti Başkan adayı Ravalı’dan  TOKİ çıkarması “5 YILDIR DÖNÜP BAKMADIKLARI TOKİ KONUTLARI SEÇİME 10 GÜN KALA AKILLARINA GELDİ”
    AK Parti Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı, Hasanpınar yolu üzerinde yer alan TOKİ konutları sakinleri ile bir araya geldi. TOKİ sakinleri tarafından ilgi ile karşılanan Ravalı, kurulan özel sahne ile TOKİ konutlarına ilişkin projelerin paylaştı. Birilerinin görmezden gelse de TOKİ konutlarının şehrin asli bir parçası olduğunu vurgulayan Ravalı, “5 yıldır dönüp bakmadıkları bu alanımızda, […]

YAZARLARIMIZ